See the Before and After

_DSC6279AAA-copy-1 _DSC6245AAA copy-min

The Urban Escape Home

Reuse & Refresh

This Jaffa-Tel-Aviv gem was previously home to a journalist, one of Israel’s most prominent political and cultural critics. The home was fitting for such a man: wood laden and jam-packed with floor to high-celling book cases. Soulful, yet weighty and dark.

This Jaffa-Tel-Aviv gem was previously home to a journalist, one of Israel’s most prominent political and cultural critics. The home was fitting for such a man:
wood laden and jam-packed with floor to high-celling book cases. Soulful, yet weighty and dark.

Not wanting to lose the spirit of the house, we focused on subtracting from the existing framework to create a functional and calm urban escape.

Before
After

We Subtracted half of the massive book- cases in the apartment, by doing so we de-cluttered and opened the entry, living space & master bedroom.
We harnessed the natural light by using a color palette ranging from white to a gradient of blues from the refurbished wood flooring, & rising on to the remaining bookcases.
A range of grays in the open kitchen and dining area gave the modern contrast. The natural light flowing through the space creates a tonal play on all the surfaces tying in the new and existing elements.

The existing kitchen, fit with custom-built pieces, provides a comfortable space for high function use. And the added bar seating makes meal preparation into a familial occasion.

Before
After

Once dark and weighty, the Master bedroom enveloped in floor to ceiling storage, maximizes space while adding elegant texture. A metallic pink- lattice curtain- wall serves as a partial divide, allowing for a small study area, while adding whimsical color detail.

The Mediterranean blue master bathroom, floored with “Tel-Avivian” concrete graphic tiles, embodies the spirit of the home. Rich with eclectic history, modern and airy.

Connecting the entire apartment is a romantic urban terrace, that ushers in the sea breeze and provides a magnificent view of the growing city. Staying true to its past, the original wood structure was refurbished and and the flooring was fit with traditional local tiles. Like the rest of the home – respectfully winking at its history, and breathing in new life for the new owners.

Before
After
Before
After